3 tehoainetta eri tarpeisiin

Hyttyskarkotteiden antaman suojan kesto riippuu niiden tehoainepitoisuudesta. Mitä voimakkaampi OFF!, sitä pitempään se suojaa. OFF!-tuotteissa hyödynnetään kolmea eri tehoainetta.

DEET – tehokkain ja tutkituin

Suurin osa OFF!-karkotteista perustuu aineeseen nimeltä DEET (N,N-dietyyli-m-toluamidi). Se on tehokkain, tutkituin ja eniten käytetty hyönteiskarkote maailmassa.

DEET estää hyönteistä aistimasta kehosta ja hengityksestä huokuvaa hiilidioksidia, jonka perusteella se suuntaa iholle. Tämä vaikutus säilyy suojatuilla ihoalueilla pakkauksessa luvatun ajan, ellei esimerkiksi voimakas hikoilu lyhennä suoja-aikaa.

Ikaridiini – uuden ajan tehoaine

Osa OFF!-tuotteista (OFF! Family Care JuniorOFF! Active Roll-onOFF! Active voideOFF! Teho pumppusuihke) sisältää ikaridiinia. Lääkeyhtiö Bayer kehitti ikaridiinin 1990-luvun taitteessa.  DEETiin verrattuna ikaridiinin teho on hieman laaja-alaisempi, joten se tehoaa hyttysten lisäksi myös punkkeihin ja paarmoihin. Ikaridiinin teho on pitkäaikainen, ja se säilyttää tehonsa monenlaisissa olosuhteissa.

Pyretriini on luonnontuote

Pyretriini on luonnon oma torjunta-aine, joka uutetaan päivänkakkaran sukuisesta kasvista. OFF! Hyttyssavu -kierukat ovat 100 % luonnontuotteita. Kierukka on puristettu sahajauhosta, pyretriinistä ja sidosainemassasta.

Hyttyskarkote ei tapa, vaan torjuu

Niin DEET kuin pyretriinikin ovat hyttyskarkotteita. Ne eivät tapa tai vahingoita hyttysiä, vaan nimensä mukaisesti karkottavat hyttyset.

Tiesitkö, että Suomessa on noin 40 hyttyslajia?

Lue vinkit hyttysiltä suojautumiseen!